Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Uitvoeren backflushing via statussen

U gebruikt de verwerking Uitvoeren backflushing om automatisch boekingen op een productieorder te laten uitvoeren op basis van voorgecalculeerde gegevens.

Als u een artikel al vaker heeft geproduceerd, kunt u de aantallen, uren en kosten die daarvoor nodig zijn, vaak nauwkeurig voorspellen. Om te voorkomen dat u alle uitgiftes van artikelen en de bewerkings- en gereedschapskosten met de hand moet specificeren, kunt u er in dergelijke gevallen voor kiezen om Isah de boekingen automatisch te laten verrichten op basis van de gegevens die u had voorgecalculeerd.

U heeft daarbij nog altijd de mogelijkheid handmatig extra boekingen te verrichten, bijvoorbeeld de uitgifte van een artikel met een hoge kostprijs waarvan u een ander aantal heeft verbruikt dan was voorgecalculeerd.

Let op: Als het werkelijke verbruik afwijkt van de voorcalculatie, kan het uitvoeren van backflushing ongewenste financiële en logistieke gevolgen hebben. Bij het backflushen wordt er namelijk van uitgegaan dat het werkelijke verbruik gelijk is aan de voorgecalculeerde waarden.

De volgende boekingen kunnen bij het backflushen van een productieorder automatisch worden uitgevoerd:

Als u gebruikmaakt van de verwerking Uitvoeren backflushing via statussen is het tevens mogelijk de statussen van de geselecteerde productiedossiers na het backflushen automatisch te laten verzetten naar een nieuwe status.