Afboeken onderhanden werk verkoopregel

U gebruikt de verwerking Afboeken onderhanden werk verkoopregel als u het onderhanden werk wilt afboeken van slechts één verkoopregel met de herkomst 'Inkoop' of 'Voorraad'. Het statustype van de regel moet daarbij van het type 'Order' of 'Nacalculatie' zijn.

Het afboeken van onderhanden werk is alleen van belang voor bedrijven die:

Als u gebruikmaakt van OHW-rekeningen, dan ziet u kosten en opbrengsten niet direct terug op uw verlies-en-winstrekeningen; zij komen terecht op OHW-rekeningen. U gebruikt de verwerking Afboeken onderhanden werk om de kosten en opbrengsten van de OHW-rekeningen af te boeken en ze naar de verlies-en-winstrekeningen te boeken.

N.B.: De verwerkingen Afboeken onderhanden werk verkoopregel en Afboeken onderhanden werk verkoopregel via statussen zijn alleen zichtbaar als de instelling Onderhanden werk verkoopregel is geactiveerd en het veld Afboeken onderhanden werk klantorder staat op 'Via de module Nacalculatie'.

N.B.: De instelling Voorlopige omzet bepalen op basis van gefactureerd bedrag is in dit scherm niet aanwezig, omdat het af te boeken bedrag altijd gelijk is aan het gefactureerde bedrag.

Het resultaat van de verwerking is te zien in het scherm Gerealiseerde kosten verkoopregel.