Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Ontvangsten inkoop gereedschappen

In het scherm Ontvangsten inkoop gereedschappen registreert u welke gereedschappen u van uw leveranciers heeft ontvangen. U maakt per ontvangst een nieuwe ontvangstregel aan, gebaseerd op de oorspronkelijke inkooporderregel. Het ontvangen van gereedschappen gebeurt altijd stuksgewijs. In een ontvangstregel voor een gereedschap registreert u altijd de ontvangst van één stuk.

Tip: Als er meerdere gereedschappen tegelijk binnenkomen die op dezelfde inkooporder zijn besteld, kunt u de ontvangstregels in het bestand Ontvangsten inkoop gereedschappen ook automatisch laten aanmaken met de verwerking Aanmaken ontvangstregels inkoop gereedschappen.

Nadat u de ontvangsten heeft geregistreerd, dient u ze nog te verwerken. Pas wanneer u de ontvangstregels verwerkt, worden namelijk de nodige boekingen uitgevoerd, bijvoorbeeld het boeken van de kosten op de productieorder waarvoor het gereedschap is ingekocht. Het gereedschap is pas na verwerken daadwerkelijk binnengeboekt.

U kunt alleen ontvangstregels verwerken waarvan de Status ontvangst staat op 'Klaar voor verwerken'. Als u meerdere regels in één keer wilt fiatteren, is het sneller om het menu Bewerken te openen en daar te kiezen voor Wijzigen status ontvangsten.

U verwerkt de ontvangsten met Verwerken ontvangsten inkoop gereedschappen.

Velden

Ontvangst

Inkooporder, Inkoopregel

Pakbon

Status ontvangst

Ontvangen

Gebruiker

Inkoopregel gereedschap

De velden onder dit kopje geven informatie over de oorspronkelijke inkoopregel.