Draaitabelanalyse

Klik hier voor een demo

Met draaitabellen kunt u heel gericht gegevens opvragen die u op eenvoudige en toegankelijke wijze kunt analyseren. Dat vergemakkelijkt het vergelijken en interpreteren van cijfers en stelt u in staat gefundeerde beslissingen te nemen. U hebt oneindig veel mogelijkheden om zelf de gegevensset samen te stellen zodat u een overzicht krijgt van de informatie die u nodig heeft. Het is mogelijk om bepaalde gegevens toe te voegen, bijvoorbeeld een kolom die een gemiddelde laat zien, of opgetelde bedragen. Ook kunt u kiezen voor een bepaalde presentatie van de gegevens, zoals de wijze van sorteren of de getalnotatie. Uw eigen gegevensselectie, berekeningswijze en presentatie maken een gemakkelijke interpretatie van de gegevens mogelijk.

In de draaitabel worden de gegevens uit tabblad Lijst getoond die op het moment van activeren van de draaitabel aanwezig zijn. Het aantal records en beschikbare kolommen is afhankelijk van een eventueel toegepaste preset, filter of multiselect-actie.

Draaitabellen kunt u op de volgende plaatsen aanmaken:

Rechten voor het gebruik van draaitabellen

Om draaitabellen te kunnen gebruiken dient u rechten te hebben voor het invoerscherm van waaruit u de draaitabel opent en voor de draaitabelanalyse (programmacode 100009991). Als een gebruiker geen rechten voor draaitabellen heeft, maar toch toegang moet hebben tot één of meer draaitabellen, dan kunt u dat bij de desbetreffende preset(s) aangeven. In het scherm Presets activeert u dan het veld Draaitabel toegestaan. Dient een gebruiker zonder rechten voor draaitabellen vanuit rapporten toegang te hebben tot één of meer draaitabellen, dan kunt u dat in het rapportscherm aangeven.