Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Crystal Reports rapporten vervangen

In Release 4.0 van Isah is FastReport geïntroduceerd voor standaard Isah-rapporten en voor het maken van maatwerkrapporten. FastReport functioneert in deze release naast de oorspronkelijke rapportgenerator van Crystal Reports. Nieuwe rapporten worden al vanaf Isah-versie 4.0 gemaakt in FastReport en vanaf die release wordt het advies gegeven maatwerkrapporten in FastReport te maken. In Isah-versie 4.5.2 is een aantal Crystal Reports-rapporten vervangen (zie Alternatieven voor vervallen rapporten).

Alternatieven voor rapporten Crystal reports

In Release 4.5.2 is een start gemaakt met het uitfaseren van de standaardrapporten van Crystal Reports. Uitgangspunt is dat u de informatie van de vervallen Crystal Reports-rapporten op een gelijkwaardige of betere manier uit Isah kunt halen. Voor elk vervallen rapport is gekozen voor één van de volgende alternatieven:

Let op: Als u gebruik wilt maken van nieuwe presets of rapporten ter vervanging van de vervallen Crystal Reports-rapporten, zorgt u er dan voor dat u rechten genereert voor deze presets en rapporten.

Voorbeelden

Rapport Landen vervangen door afdrukvoorbeeld scherm

Om de informatie van het vervallen rapport R0006 Landen op te vragen, maakt u een afdrukvoorbeeld van scherm Landen. Om de gegevens naar wens weer te geven zou u:

Rapport Klanten vervangen door afdrukvoorbeeld scherm met extra presets

Om de informatie van het vervallen rapport R0001 Klanten op te vragen, maakt u een afdrukvoorbeeld van scherm Klanten. Om meer en betere informatie te kunnen bieden dan het rapport, is het scherm uitgebreid met de volgende presets: Klantgegevens uitgebreid, Debiteuren uitgebreid en Klantadressen.

Rapport Uren per order vervangen

Om de informatie van het vervallen rapport R0069 Uren per order op te vragen, maakt u een afdrukvoorbeeld van het scherm Nacalculatietotaaloverzicht. De preset 'Default selectie' in dit scherm is sterk uitgebreid: het bevat alle relevante kolommen voor het maken van urenoverzichten per order, bijvoorbeeld de cyclustijden en kosten per machine en persoon.

Rapport Verkoopfactuur vervangen door FastReport-rapport Verkoopfactuur

In plaats van Crystal Reports-rapport R0066 Verkoopfactuur kunt u het FastReport-rapport R1008 Verkoopfactuur gebruiken. Ten opzichte van het oude rapport is de functionaliteit sterk uitgebreid. Zo kunt u tekstblokken van een bepaald teksttype in het rapport opnemen en kunt u het rapport afdrukken in een taal die niet standaard door Isah wordt ondersteund, bijvoorbeeld een verkoopfactuur in het Spaans.

Eigen presets aanpassen vanwege uitbreidingen preset Default selectie

In een aantal schermen is de preset 'Default selectie' uitgebreid om informatievere overzichten te krijgen. Als u in die schermen eigen presets heeft aangemaakt, dient u de nieuwe velden ook op te nemen in uw eigen presets. In de volgende schermen is de preset 'Default selectie' uitgebreid: