ISO-landcode koppelen aan landen

Aan het scherm Landen (module Klanten, map Basisgegevens klanten of module Leveranciers, map Basisgegevens leveranciers) is het veld ISO-land toegevoegd.

U selecteert de ISO-landcode die hoort bij het land dat in het scherm Landen is gedefinieerd, bijvoorbeeld 'NL' voor Nederland. Het betreft de landcodes volgens de ISO-norm 3166-1. Het wordt sterk aanbevolen om aan elk land een ISO-landcode te koppelen. ISO-landcodes worden gebruikt voor de controle van IBAN en voor de koppeling van uw financiële applicatie.