Eigen schermen aanmaken

Als u velden van verschillende tabbladen graag in één scherm zou willen zien, kunt u een Eigen scherm aanmaken. Invoeren en wijzigen van gegevens gaat zo sneller omdat alle relevante velden zich dan bevinden in één overzichtelijk scherm. Per scherm kunt u één Eigen scherm maken.

Eigen scherm aanmaken

1. Open het scherm waarvoor u een eigen scherm wilt maken.
  2. Zorg ervoor dat 'Wijzigen' uitgeschakeld is.
  3. Open het menu Beeld, Eigen scherm.
  4. Sleep de gewenste veldnamen en velden naar het Eigen scherm. U kunt alle tabbladen gebruiken, behalve Lijst, Memo en Teksten.
  5. Sleep velden die u van het Eigen scherm wilt verwijderen naar Prullenbak.
  6. Klik op Sluiten.

Eigen scherm gebruiken

1. Gebruik Volgende record, Naar vorige record, Laatste record en om naar het gewenste record te gaan.
  2. Om records toe te voegen, wijzigen, verwijderen, etc. gebruik de pictogrammen in het scherm waarop het Eigen scherm is gebaseerd.

Tip: Eigen schermen worden lokaal op uw werkstation opgeslagen. De plaats waar ze worden neergezet, verschilt per OS; voor Windows 7 is het bijvoorbeeld C:\Users\<Gebruiker>\AppData\Roaming\Isah\Isah7\ifm. Wilt u het eigen scherm verplaatsen, bijvoorbeeld omdat u geen rechten heeft voor deze map, dan kunt u een andere locatie voor eigen schermen opgeven in het hoofdmenu, menu Beeld, Systeeminstellingen gebruiker, Map voor eigen schermen.