Omzetten verkoopofferte in order bij kredietlimietoverschrijding

Met een instelling kunt u ervoor zorgen dat u een melding krijgt als de kredietlimiet van de klant wordt overschreden wanneer u van een verkoopofferte een order maakt (module Verkoop, scherm Verkoopoffertes of -orders, menu Bewerken). Afhankelijk van de instelling kunt u de verwerking dan annuleren of alsnog uitvoeren. Bij de keuze voor uitvoeren, wordt in het logboek niet alleen vermeld dat de kredietlimiet is overschreden, maar ook welke gebruiker de offerte alsnog in een order heeft omgezet.

N.B.: De melding verschijnt alleen als u gebruikmaakt van statusafhandeling, dus als u heeft ingesteld dat bij het uitvoeren van de verwerking Offerte wordt order het statustype 'offerte' verzet moet worden naar 'order'.

De instelling voor het signaleren van de kredietlimietoverschrijding vindt u in de module Klanten, scherm Klanten, tabblad Financieel, veld Verkoopofferte/ -order. Als u bij het omzetten van een verkoopofferte in een order een melding wilt krijgen bij kredietlimietoverschrijding, kunt u kiezen uit de volgende instellingen:

De instellingen zijn ook van invloed op het invoeren van een verkoopofferte of -order.