Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Gereedmelden verkooporder/-offerte

U gebruikt de verwerking Gereedmelden verkooporder/-offerte om automatisch verkoopoffertes en -orders gereed te melden. Wanneer u deze verwerking start, wordt een controle uitgevoerd of alle onderliggende verkoopregels en productiedossiers een status hebben van het type 'Historie'. Als dit het geval is, dan zal de desbetreffende verkoopofferte/-order gereed worden gemeld.

Op het tabblad Specificatie van het scherm Verkoopoffertes of Verkooporders wordt het veld Gereed geactiveerd. U kunt er ook voor kiezen om een datum in te vullen waarop de verkoopofferte/-order gereed moet worden gemeld. Standaard zal echter de systeemdatum worden voorgesteld.

Wanneer een verkoopofferte of -order eenmaal gereed is gemeld, kunt u er geen verkoopregels meer aan toevoegen. U kunt de gereedmelding echter ongedaan maken met de verwerking Opheffen gereedmelding verkooporder/-offerte.

N.B. U kunt er voor kiezen om de gereedmelding van al uw verkoopoffertes en -orders periodiek uit te laten voeren door de batchserver. U kunt dan kiezen voor de instellingen 'Alle orders' en 'Systeemdatum' en de batchopdracht wekelijks laten uitvoeren.