Databasecomponenten gewijzigd

Voor de communicatie met de database is een set van Isah-specifieke databasecomponenten aanwezig. Als u met scripts maatwerk schrijft voor Isah-applicaties gebruikt u die componenten voor het maken van connecties, het uitvoeren van queries en stored procedures en het ophalen van datasets.

Vanwege de overgang van Sybase naar MS SQL zijn de databasecomponenten vervangen. De nieuwe set bestaat uit een connectiecomponent, een aantal eenvoudige dataset-componenten, een clientdataset-component en een aantal update-objecten. De eenvoudige dataset-componenten zijn unidirectioneel geworden. Er kan alleen een unidirectionele cursor geopend worden. Daarnaast beschikken de eenvoudige datasets niet meer over een interne buffer waarin meerdere records aanwezig kunnen zijn.

De eenvoudige dataset-componenten kunnen nog steeds gebruikt worden voor het ophalen van data. U dient daarbij rekening te houden met het volgende:

Om opgehaalde data te kunnen wijzigen, dient u voortaan gebruik te maken van een combinatie van een clientdataset-component en een update-object.

Voorheen

Vanaf Isah 4.5.2

Omschrijving

TxConnextion

TIsahConnection

Dit component verzorgt de verbinding met de database. Net als TxConnextion is het component niet zichtbaar tussen de componenten van de ScriptIDE.

TxQuery

TIsahQuery

Eenvoudig dataset-component voor het ophalen van data met een SQL-opdracht.

TxStoredProc

TIsahStoredProc

Eenvoudig dataset-component voor het ophalen van data met een stored procedure.

TxUpdateSQL

Dit component is komen te vervallen.

De eenvoudige datasets zijn nu unidirectioneel en editing wordt niet meer ondersteund. Een eenvoudige dataset die gebruikmaakt van een TxUpdateSQL component moet vervangen worden door een TIsahCDSQuery component. Met een TIsahCDSSQLUpdateObject kunnen wijzigingen op een vergelijkbare manier overgezet worden naar de database.

TIsah7CDSQuery

TIsahCDSQuery

Clientdataset-component dat beschikt over een interne buffer waardoor opgehaalde data gewijzigd kunnen worden. Door het component te koppelen aan een update-object kunnen de wijzigingen doorgevoerd worden in de database.

TIsah7CDSUpdateObject

TIsahCDSStoredProcUpdateObject

Update-object dat gebruikmaakt van stored procedures om wijzigingen in de data van een TIsahCDSQuery-component over te zetten naar de database.

TScriptSPUpdateObject

TScriptSPUpdateObject

Dit update-object is gelijk aan het TIsahCDSStoredProcUpdateObject, alleen de property CustomizedSPName heeft standaard de waarde 'True'.

TxUpdateSQL

TIsahCDSSQLUpdateObject

Update-object dat gebruikmaakt van losse queries om wijzigingen in de data van een TIsahCDSQuery component over te zetten naar de database.