Te verzenden onderdelen

In het scherm Te verzenden onderdelen ziet u welke onderdelen u voor de uitbesteding moet opsturen. Een onderdeel is een artikel dat al een of meer bewerkingen ondergaan heeft.

U definieert onderdelen van een product in het scherm Productiecalculatie bewerkingen onder de knop Volgende bewerking. In het veld Onderdeel op dat scherm geeft u het bewerkte artikel een naam. Dit onderdeel gebruikt u vervolgens in het scherm Te verzenden onderdelen om op te geven wat u gaat versturen.

Voorbeeld

De eerste bewerking van een productiedossier is 'Zagen'. Het artikel dat gezaagd wordt, is een buis van 6 meter. De volgende bewerking is een externe bewerking, en u wilt 3 buizen van 2 meter naar deze externe bewerking sturen. In het scherm Volgende bewerkingen zet u in het veld Onderdeel '3 buizen 2 m'. Op het moment dat u voor de externe bewerking de verzendingen aanmaakt, selecteert u hier op het scherm Te verzenden onderdelen het onderdeel '3 buizen 2 m'.