Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Gebruik van meerdere databases

Intercompany kan gebruikt worden door bedrijven die hun administratie voeren in één database, maar ook door bedrijven die in verschillende databases werken. In het laatste geval dienen de gegevens te worden overgezet.

Maakt u gebruik van meer dan één database, dan dient u de inhoud van Stamgegevens bedrijven en Relaties tussen bedrijven met de hand identiek te houden in alle databases. De bedrijfscodes, klantcodes en leverancierscodes moeten in alle databases hetzelfde zijn.

In het scherm Relaties tussen bedrijven geeft u voor elk bedrijf aan in welke database de administratie gevoerd wordt. In het veld Transactiedatabase stelt u in welke database wordt gebruikt voor de uitwisseling van gegevens. Hieronder staat beschreven welke situaties zich kunnen voordoen.

Meerdere bedrijven voeren hun administratie in één database

U heeft naast Intercompany ook Multicompany nodig. Bij het inrichten van Intercompany heeft u bij het opgeven van de aansturing van inkooprekeningen (module Financieel, map Rapporten en scripts, map Extra basisgegevens, Toekennen methodes) de volgende keuzes:

  • CIO

Isah herleidt het inkopend bedrijf aan de hand van het bedrijf dat aan de inkooporder is gekoppeld.

  • LEV

Isah herleidt het inkopend bedrijf aan de hand van de leveranciersgroep die aan de leverancier van de inkooporder is gekoppeld.

Intercompany volgt uw keuze op basis van journaalpostsoort 420 en journaalposttype 30.

Alle bedrijven voeren hun administratie in één gemeenschappelijke database

U laat het veld Transactiedatabase leeg.

De bedrijven maken gebruik van meer dan één database op verschillende servers

U laat het veld Transactiedatabase leeg. U heeft wel de replicatieserver nodig. Met de replicatieserver zorgt u ervoor dat de inhoud van de tabellen ST_MFPurchaseTransactions, ST_MFShippingTransactions en ST_MFInvoiceTransactions worden gerepliceerd.

De bedrijven maken gebruik van meer dan één database op dezelfde server

U geeft in het veld Transactiedatabase aan welke database wordt gebruikt voor de uitwisseling van gegevens tussen de bedrijven. In dit geval heeft u geen replicatieserver nodig, en ook geen synchronisatie van de tabellen ST_MFPurchaseTransactions, ST_MFShippingTransactions en ST_MFInvoiceTransactions.