Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Bedrijfscode bepalen op basis van kostenplaats

Wanneer Multicompany is geïnstalleerd, is het mogelijk om een bedrijf aan een kostenplaats te koppelen. U kunt dan indirecte kosten en uren op basis van de gebruikte kostenplaats toewijzen aan een bedrijf.

Bij de desbetreffende grootboekrekeningen kunt u de invoer van een kostenplaats verplicht stellen. Wanneer u vervolgens met een inkoopfactuur of memoriaaboeking op de grootboekrekening boekt, bepaalt Isah tijdens het toekennen van administratiecodes aan de hand van de kostenplaats automatisch het bedrijf.

Wanneer u de invoer van een kostenplaats niet verplicht stelt en deze niet wordt ingevuld, kan Isah tijdens de verwerking geen kostenplaats en bedrijfscode bepalen. De journaalpost kan dan niet worden geëxporteerd en de verwerking slaat deze over. Het is niet mogelijk om aan de journaalregel achteraf een kostenplaats toe te kennen.

Om de journaalpost alsnog te exporteren legt u tijdelijk een relatie tussen de grootboekrekening van de desbetreffende journaalregel(s) en een bedrijf. Bij het toekennen van de administratiecodes kent Isah dan de code van het bedrijf aan de journaalregels toe. U dient deze relatie na het exporteren van de journaalregels wel weer te verwijderen, omdat het niet wenselijk is dat alle regels van de grootboekrekening in de toekomst naar datzelfde bedrijf gaan.