Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Aandachtspunten

Om te kunnen voldoen aan de ISO-normen dient u voor de gehele methodiek van de leveranciersbeoordeling en de berekening van scores een procedure op te stellen.

U (de-)activeert de leveranciersbeoordeling per leverancier. Als u bij een leverancier de leveranciersbeoordeling niet heeft geactiveerd, dan kunt u bij die leverancier geen schermen van leveranciersbeoordeling oproepen. Er wordt beoordeeld op leverancier en niet op crediteur.

Bij het bepalen van inkoopregels die in de beoordeling meegenomen moeten worden, kijkt Isah naar de daadwerkelijke leveringsdatum. Deelleveringen worden bij elkaar opgeteld; hierbij zet Isah de 'Datum geleverd' op die van de laatste levering. Alle inkopen moeten door de leverancier op leverdatum bevestigd worden, niet op leverweek.

De beoordelingscriteria legt u per inkoopregel vast. Alle scores, grenzen en percentages zijn zonder decimalen. Als u de omschrijving van een criterium wijzigt nadat u de leveranciersbeoordeling al in gebruik heeft genomen, onthoudt Isah de oude omschrijving van het criterium niet in de beoordelingen.