Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Prijzen in flexibele zoekpaden

Wanneer u gebruikmaakt van de module Service en/of de functie Regiefacturering, dan kunt u hierbij prijzen voor manuren, machine-uren, gereedschapsgebruik en externe bewerkingen toepassen. U vindt deze specifieke prijzen in de module Algemeen in de map Flexibele zoekpaden.

De prijzen in deze flexibele zoekpaden kennen een startdatum, maar geen einddatum. De prijzen van een bepaald jaar (bijvoorbeeld 2014) zijn dus automatisch geldig in het jaar daarop (in dit geval 2015), tenzij u voor het nieuwe jaar nieuwe prijzen vastlegt met een startdatum in het nieuwe jaar. Voor het groepsgewijs aanpassen van prijzen in flexibele zoekpaden is geen verwerking beschikbaar. U zult de prijzen daarom zelf moeten beoordelen en eventueel moeten aanpassen of toevoegen.

Let op

Bij het aanmaken van de regiespecificatieregels wordt als datum voor het bepalen van de prijs de 'Prijsdatum' van de verkoopregel gehanteerd. Wanneer u in de flexibele zoekpaden voor het nieuwe jaar nieuwe prijzen toevoegt, maar u wilt dat Isah in de prijsbepaling van orders die over meerdere jaren lopen rekening houdt met specifieke prijzen die in een jaar gelden, dan dient u voor de desbetreffende verkooporderregels: