Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Verzamelrekeningen voor debiteuren en crediteuren

Verzamelrekeningen voor debiteuren en crediteuren koppelt u in Isah en in Agresso Wholesale aan klant- en leveranciersgroepen:

  1. Voer klant- en leveranciersgroepen handmatig in Agresso Wholesale in en koppel de verzamelrekeningen op de juiste manier aan de klant- en leveranciersgroepen. Dit dient ook in Isah te gebeuren.
  2. Voer de klantgroepen in Agresso Wholesale in bij de referentietoepassingen. In Agresso Wholesale vindt u referentietoepassingen als volgt: selecteer Applicatie en vervolgens Onderhoud, Grootboek, Referentietoepassingen.
  3. Koppel de klantgroepen aan de groep 'DEB'.
  4. Voer de leveranciersgroepen in Agresso Wholesale in bij de referentietoepassingen.
  5. Koppel de leveranciersgroepen aan de groep 'CRD'.
  6. Koppel de klant- en leveranciersgroepen aan verzamelrekeningen. Dit doet u met referentiecodes. Referentiecodes dient u voor elk boekjaar aan te maken. Bij het aanmaken van een nieuw boekjaar kunt u de referentiecodes van een vorig boekjaar kopiëren. In Agresso Wholesale vindt u referentiecodes als volgt: selecteer Applicatie en vervolgens Onderhoud, Grootboek, Referentiecodes.
  7. Geef voor alle klantgroepen het volgende op:
  8. Geef voor de leveranciersgroepen de functiecode ‘CRD’ op (subadministratie crediteuren op basis van crediteurenkenmerk).
  9. Geef voor alle leveranciersgroepen een verzamelrekening op.