Velden automatisch nummeren

Proces automatisch nummeren

In het scherm Velden automatisch nummeren geeft u gegevens op over de codes die automatisch genummerd moeten worden. Desgewenst kunt u de jaartallen zichtbaar maken in de codes met de knop Voorloopcodes.

Voorbeeld

Minimumvoorraad: 40

Batchgrootte: 70

Voor de klantcode worden aanvankelijk 70 codes aangemaakt. In juli 2013 zijn er 31 codes in gebruik en zijn er nog maar 70-31=39 codes beschikbaar. De verwerking Sleutelwaarden aanmaken wordt uitgevoerd en maakt 70 nieuwe codes aan omdat het aantal beschikbare codes onder de opgegeven minimumvoorraad (40) is gekomen.

Velden

Autonummeringsknoop

Systeemtabel

Systeemveld

Minimumvoorraad

Batchgrootte