Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Projecten doorrekenen

Aan een projectregel kunt u allerlei gegevens koppelen uit verkoopoffertes, verkooporders en productiedossiers. Koppelingen op het hoogste niveau zijn mogelijk (bijvoorbeeld een projectregel koppelen aan een verkooporder), maar ook gedetailleerde koppelingen behoren tot de mogelijkheden (bijvoorbeeld een projectregel koppelen aan een verzendschemaregel, termijnfactuurregel, productiebewerking of inkoopregel). Gebruikt u deze koppeling, dan zijn de kosten en opbrengsten uit de gekoppelde regels van belang voor het project.

Om de kosten en opbrengsten van een project in te kunnen zien, moet Isah dan ook eerst deze gegevens doorrekenen. Hiervoor gebruikt u de verwerking Doorrekenen projectregels. Welke gegevens Isah precies doorrekent, is afhankelijk van de soorten koppelingen bij een project en de selectie die u opgeeft in het verwerkingsscherm.

Naast bovengenoemde koppelingen is het mogelijk om aan projectregels plangroepen toe te voegen waarmee u een grofcalculatie kunt maken die bestaat uit verschillende kosten- en omzetcategorieën. Ook plangroepen laten kosten en opbrengsten zien die u wilt meenemen bij het doorrekenen van het project; de verwerking Doorrekenen projectregels neemt deze dan ook mee in de berekeningen als zij aanwezig zijn.

In deze map vindt u uitleg over de verschillende soorten koppelingen en welke gegevens Isah voor deze koppelingen doorrekent.

In het algemeen geldt:

In deze map

Gekoppeld aan verkooporder

Gekoppeld aan productiedossier

Gekoppeld aan calculatieregels

Gekoppeld aan verkooporder en plangroepen

Projecten met dubbeltellingen