Kolomfuncties

Als u in Isah in een lijstscherm (tabblad Lijst) met de rechtermuisknop op de kolomkop klikt, dan ziet u de verschillende acties verschijnen die u op de kolom kunt toepassen:

• Totaal:

Deze waarde werkt alleen op de numerieke velden. Zet u deze functie aan, dan telt Isah alle getallen in de kolom op.

• Maximum:

Deze waarde werkt alleen op de numerieke velden. Isah doorzoekt de kolom op de grootste waarde en toont alleen die waarde.

• Minimum:

Deze waarde werkt alleen op de numerieke velden. Isah doorzoekt de kolom op de laagste waarde en toont alleen die waarde.

• Gemiddelde:

Deze waarde werkt alleen op de numerieke velden. Isah telt alle getallen in de kolom op en berekent het gemiddelde.

• Aantal:

Isah telt het aantal regels op.

Het resultaat van de kolomfuncties ziet u onderaan het scherm onder de desbetreffende kolom. Isah onthoudt de kolomfuncties per scherm per gebruiker, zodat u de volgende keer dat u het scherm bezoekt, de kolomfuncties niet opnieuw hoeft in te stellen.