Groepsfuncties

Groepsfuncties gebruikt u als u de gegevens gegroepeerd heeft en per groep de resultaten van bijvoorbeeld een optelling wilt zien. Als u in Isah in een lijstscherm (tabblad Lijst) met de rechtermuisknop op een kolom klikt, ziet u de groepsfuncties staan: Totaal, Maximum, Minimum, Gemiddelde of Aantal.

Om op een groep regels een groepsfunctie toe te passen, klikt u met de rechtermuisknop op de kolomkop waarop u de gegevens gegroepeerd heeft. Kies voor Groepsfuncties en vervolgens voor de functie die u wilt uitvoeren. Het resultaat van de groepsfunctie verschijnt vervolgens direct onder de groep.

Isah onthoudt de groepsfuncties per scherm per gebruiker, zodat u de volgende keer dat u het scherm bezoekt, de groepsfuncties niet opnieuw hoeft in te stellen.