Gelijke waarden samenvoegen

Per kolom kunt u instellen of gelijke waarden samengevoegd moeten worden. Als u deze functie bijvoorbeeld toepast in de kolom Plaats, worden alle opeenvolgende klanten met dezelfde woonplaats als één geheel weergegeven. De cellen worden samengevoegd en de plaatsnaam wordt eenmaal getoond. Zo kunt u snel zien welke gegevens bij elkaar horen.

1. Klik met de rechtermuisknop op de kolomkop van de kolom waarop u samenvoegen wilt toepassen.
  2. Kies 'Cellen samengevoegd weergeven'.

Tip: Als u eerst sorteert door op de kolomkop te klikken, dan staan de gelijke waarden in die kolom onder elkaar.

Voorbeeld

Om alle verkoopregels van een order of een offerte bij elkaar te kunnen zien, zou u bijvoorbeeld in het scherm Verkoopregels samenvoegen kunnen toepassen op Order en Offerte (module Klanten, scherm Klanten, menu Ga naar, Verkoopregels).