Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Integratiemodule Intrastat - België

De Intrastat-aangifte is de wettelijk verplichte aangifte van de goederenbewegingen tussen België en de andere lidstaten van de EU.

Goederen die vanuit andere EU-lidstaten het Belgische grondgebied binnenkomen worden 'aankomsten' genoemd; goederen die het Belgische grondgebied verlaten naar andere EU-lidstaten zijn 'verzendingen'.

Uw bedrijf is aangifteplichtig als het jaarlijkse bedrag van de aankomsten en/of het jaarlijkse bedrag van de verzendingen de drempelwaarden voor aangifte overschrijdt. U vindt de hoogte van de drempelwaarden in de handleiding voor de Intrastat-aangifte voor België op de website van de Nationale Bank van België. U dient zelf aan de hand van de drempelwaarden te bepalen of uw bedrijf aangifteplichtig is voor import, export of beide.

Is uw bedrijf aangifteplichtig, dan maakt de integratiemodule Intrastat van Isah het mogelijk om de gegevens voor de maandelijkse aangifte automatisch door Isah te laten verzamelen. Hierna kunnen zij worden geüpload naar het OneGate-portal van de NBB om aan uw wettelijke verplichting te voldoen. U kunt met Isah zowel de standaardaangiftes als de uitgebreide aangiftes verzorgen (zie voor meer informatie de handleiding van de NBB).