Batchserver

U gebruikt het scherm Batchserver om de batchservers te definiëren die de batchopdrachten moeten uitvoeren. U doet dit door een batchserver aan een specifieke computer binnen uw netwerk te koppelen. Hiervoor geeft u de computernaam (de naam in het netwerk) op van de client die als batchserver dient.

Wanneer u een client enkel als batchserver wilt inrichten, maakt u een gebruiker 'Batchserver' aan. Vervolgens geeft u deze gebruiker alleen de rechten op de programma's in de module Algemeen, map Batches. De batchserver heeft verder geen rechten nodig. Isah gebruikt de rechten van het personeelslid dat de batchopdracht heeft aangemaakt.

Tip: Reserveer voor de batchserver(s) een aparte computer. Als de batchserver namelijk bezig is met een batchverwerking, kunt er geen andere verwerkingen op uitvoeren.

Batchserver opstarten of stoppen

U gebruikt het scherm Batchverwerking om de batchserver op te starten. Klik op Stop om hem af te sluiten.

Let op: Wanneer er een batchopdracht van het juiste type klaar staat, zal Isah deze meteen uitvoeren. U kunt een dergelijke opdracht niet meer afbreken. U kunt de batchserver alleen stoppen door op de knop Stop te klikken wanneer de batchserver wacht op starttijd van de volgende opdracht.