Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Objecten per contractversie

U gebruikt het scherm Objecten per contractversie om te specificeren voor welke objecten de servicecontractversie van het type 'Contract' geldt. Door een bereik op te geven bepaalt u zelf in hoeverre een contractversie ook van toepassing is op de onderliggende objecten uit de as-built-structuur van het object dat u aan een servicecontractversie koppelt. Servicecontractversies voor objecten die zich lager in de as-built-structuur bevinden hebben voorrang boven servicecontractversies voor objecten die zich hoger in de structuur bevinden.

Het datumbereik van de objecten moet vallen binnen het bereik of gelijk zijn aan het bereik van het servicecontract.

Voorwaarden voor het opnemen van objecten in contractversies

Voor een toegevoegd object geldt dat het op een bepaalde datum binnen het datumbereik van het object (tussen de start- en einddatum van het object binnen de versie), maar in maximaal één contractversie met de volgende instellingen mag voorkomen:

Indien een object in eenzelfde datumbereik toch in een tweede contractversie voorkomt, dan betreft dit een contractversie:

of

Het is dus mogelijk voor hetzelfde datumbereik een object in meerdere geldige contractversies op te nemen met een status van het type 'Order' of 'Nacalculatie': één voor correctief en één voor niet-correctief onderhoud met elk zijn eigen voorwaarden. Als het statustype van de contractstatus 'Offerte' of 'Historie' is, mag u zoveel contractversies aanmaken als u wilt.

Gegevens automatisch laten bepalen met flexibele zoekpaden

Voor de verwerkingen Aanmaken preventief onderhoud en Bepalen contractbedrag correctief kunt u flexibele zoekpaden gebruiken. Zo kunt u, wanneer u objecten opneemt in een servicecontractversie, bepaalde gegevens automatisch laten bepalen. Het gaat om de volgende zoekpaden (tussen haakjes staat de toepassingscode):

Bij het bepalen van het preventief onderhoud worden achtereenvolgens de flexibele zoekpaden 5 en 6 gebruikt. Zoekpad 5 dient voor het bepalen van de benodigde servicetypes en de frequentie waarmee deze moeten worden uitgevoerd en zoekpad 6 dient voor het bepalen van de andere gegevens die in scherm Preventief onderhoud ingevuld worden, zoals artikel, leverancier en prijzen.

Door op deze manier te werk te gaan kunt u per servicetype/objectcombinatie een ander artikel in het preventief onderhoud opnemen. Het artikel geeft met de calculatie de mogelijkheid om per servicetype/objectcombinatie andere materialen en bewerkingen op te nemen.

N.B. De waarde van de velden Valuta en Datum worden gevuld op basis van de valuta en startdatum van de geselecteerde contractversie.

Zie ook Overzicht en gebruik van flexibele zoekpaden.

Velden

Object

Bereik

Startdatum, Einddatum

Startdatum versie, Einddatum versie

Contractbedrag