Gegevens verwijderen

Hieronder wordt beschreven op welke manier u records uit schermen kunt verwijderen, bijvoorbeeld een klant of een artikel met alle bijbehorende gegevens.

1. Open de module en vervolgens het scherm waaruit u een regel wilt verwijderen.
  2. Selecteer de regel die u wilt verwijderen.
  3. Klik op Verwijderen (CTRL+D) om het record te verwijderen.
  4. Klik op Ja om het verwijderen te bevestigen. Isah controleert of verwijderen van de gegevens is toegestaan. Als bijvoorbeeld van een klant nog offertes of orders in het systeem staan, dan kan de desbetreffende klant niet verwijderd worden. Als verwijderen is toegestaan, dan wordt het hele record verwijderd, bijvoorbeeld een geheel klantrecord met alle informatie op de verschillende tabbladen.

Let op: Verwijderen kan niet ongedaan gemaakt worden.

Als u gegevens niet kunt verwijderen

Zoals gezegd voert Isah controles uit om te bepalen of een bepaald record wel verwijderd mag worden. Komt Isah bij deze controle een obstakel tegen, dan verschijnt daarvan een melding, bijvoorbeeld de volgende:

Het verwijderen van record(s) met de sleutelwaarde PartCode = INS-MR uit de tabel T_PartMovementMain is mislukt.

Voor de melding vindt u een rood pictogram met een wit kruis erin. Dubbelklikt u hierop, dan verschijnen details over de melding, bijvoorbeeld als volgt:

The DELETE statement conflicted with the REFERENCE constraint "FK_FROM_T_PartMovementOverInvt_TO_T_PartMovementMain". The conflict occurred in database "TestEngR2_46DB", table "dbo.T_PartMovementOverInvt", column 'PMMainCode'.

Deze melding geeft uw applicatiebeheerder en de afdeling Support van Isah belangrijke informatie over de reden waarom Isah het verwijderen weigert uit te voeren. Wilt u het record toch verwijderen, dan dient u eerst het obstakel te verwijderen door de relevante gegevens in Isah aan te passen.