Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Een orderkoppeling aanbrengen

Voor de eerste activiteit in het project is een productiedossier aangemaakt. U verzet het veld Soort koppeling van de projectregel 'Activiteit 1' naar 'Productiedossier'. Vervolgens geeft u onder de knop Orderkoppeling het productiedossier op dat voor deze activiteit geldt.

Om de planningsinformatie van het productiedossier terug te zien in het Gantt-diagram verandert u het plantype naar 'Berekend uit orderinformatie'. Vanaf dit moment gebruikt Isah de start- en einddatum zoals die op het productiedossier staan aangegeven ook als start- en einddatum voor deze activiteit in het Gantt-diagram. U ziet de start- en einddatum van het productiedossier op het tabblad Algemeen van de projectregels terug onder de kolom Orderinformatie.

De geschatte startdatum van Activiteit 1 was de 16e van de maand en de doorlooptijd was geschat op 2 dagen, wat betekende dat de activiteit aan het einde van de 17e kon worden afgerond. In het productiedossier is de start echter aangegeven op de 17e, wat al een dag verlies betekent ten opzichte van de projectplanning. De einddatum staat op de 19e van de maand; dat wil zeggen, na 3 dagen doorlooptijd in plaats van 2.

Na het uitvoeren van de projectplanning is dit het resultaat:

Een orderkoppeling aanbrengen

De blauwe kleur in de activiteit geeft aan dat het gaat om planning op basis van gekoppelde orders. De overige activiteiten worden nu direct na de eerste activiteit ingepland, en ook deze schuiven dus op ten opzichte van de schatting.

Wilt u zien wat de afwijking is ten opzichte van uw schatting, dan gebruikt u de knop Toon schatting op de werkbalk:

Een orderkoppeling aanbrengen

U ziet dat u aan het begin een dag verloren bent.

U mag het plantype wijzigen zo vaak u wilt. U kunt dus het terugzetten naar 'Geschat', als u dat wilt. Het is in dat geval mogelijk om met de knop Toon orderinfo de orderinformatie te zien naast uw schattingen. Als u in bovenstaand project het plantype terugzet naar 'Geschat' en met de knop Toon orderinfo de orderinformatie oproept, dan is dit het resultaat:

Een orderkoppeling aanbrengen

In dit overzicht ziet u dat u tijd tekort komt voor de eerste activiteit. De tweede en derde activiteiten starten al voordat de eerste is afgerond, terwijl de start-eindrelaties dit eigenlijk niet toestaan.