Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Materiaalbeschikbaarheid

Materiaalbeschikbaarheid

Het scherm Materiaalbeschikbaarheid toont een overzicht van alle materialen die voor de geselecteerde bewerking nodig zijn. De kleur toont de beschikbaarheid:

 

  • Groen: er is voldoende materiaal beschikbaar
  • Geel: Er is niet voldoende materiaal beschikbaar
  • Rood: Er is geen materiaal beschikbaar.

In eerste instantie ziet u bij het oproepen van de materiaalbeschikbaarheid bij een bewerking alleen de materialen die benodigd zijn voor de geselecteerde bewerking. Linksonder in het scherm ziet u echter het pictogram waarmee u deze filter uit kunt zetten en de materiaalbeschikbaarheid voor alle bewerkingen in de geselecteerde productieorder kunt laten zien. Aan het pictogram ziet u tevens welke selectie u ziet:

Filter aan

SFC toont de materiaalbeschikbaarheid van de geselecteerde bewerking

Filter uit

SFC toont de materiaalbeschikbaarheid van alle bewerkingen van de geselecteerde productieorder. De materialen van de huidige bewerking zijn vetgedrukt.

Herkomst en beschikbaarheid

Bij het weergeven van de materiaalbeschikbaarheid houdt SFC rekening met de herkomst die bij het materiaal is aangegeven. Er zijn drie herkomsten mogelijk: inkoop, voorraad en productie. Ook een combinatie van deze drie is mogelijk.

Als in de productieorder bij het artikel is aangegeven dat het uit voorraad komt, dan zal SFC alleen in de voorraad kijken of er voldoende materiaal aanwezig is. Moet het artikel worden ingekocht, dan zal SFC de beschikbaarheid pas op groen zetten als de benodigde artikelen besteld en ontvangen zijn. Gaat het om een halffabrikaat dat u zelf op order produceert, dan dient het benodigde aantal geproduceerd te zijn.

Komen benodigde artikelen vanaf verschillende herkomsten (bijvoorbeeld gedeeltelijk uit productie en de rest uit voorraad), dan controleert SFC voor alle herkomsten of aan de voorwaarden is voldaan.