Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Clusters

N.B.: Clusters kunt u alleen gebruiken als uw bedrijf daar een licentie voor heeft.

Als u werkt met clusters, dan is het mogelijk om in de bewerkingsschermen een kolom te tonen die de clustercode laat zien. Het gaat om de volgende schermen:

Klik met de rechtermuisknop op de kolommen om de kolomkiezer op te roepen. U kunt nu de kolom Cluster op het scherm slepen.

Of een regel tot een cluster behoort, ziet u ook aan de kolom Materiaal. Is een bewerking onderdeel van een cluster, dan ziet u in deze kolom niet één, maar twee afbeeldingen die de beschikbaarheid van het materiaal aangeven. In de eerste afbeelding - een gekleurd vak - ziet u de materiaalbeschikbaarheid van de losse regel. De tweede afbeelding - gestapelde, gekleurde vakken - toont de materiaalbeschikbaarheid van het cluster. Het materiaal met de laagste beschikbaarheid bepaalt de kleur. Het is dus mogelijk dat de materiaalbeschikbaarheid van de regel groen is, maar de materiaalbeschikbaarheid van het cluster geel: voor deze regel is alles binnen, maar voor een andere bewerking in het cluster niet. Wanneer er geen materiaal nodig is, ziet u geen kleurcodering.

Als u in het scherm Bewerkingen een cluster selecteert, dan veranderen andere zichtbare clusterregels van het desbetreffende cluster ook van kleur. Ook ziet u rechtsonder in het beeld het veld Als cluster starten verschijnen. Standaard is dit veld actief, omdat in Isah is aangegeven dat de bewerking bij een cluster hoort. Laat u het veld actief, dan start u met het starten van de bewerking direct het gehele cluster. Haalt u hier het vinkje weg voordat u de bewerking start, dan start u alleen de geselecteerde bewerking.

Het getal achter het veld Als cluster starten geeft aan hoeveel bewerkingsregels in het cluster zitten.

Voorbeeld

Een cluster bestaat uit twee regels. In de kolom Materiaal ziet u de volgende afbeeldingen:

Regel 1:

Voorbeeld materiaalbeschikbaarheid cluster

Regel 2:

Voorbeeld materiaalbeschikbaarheid cluster

Voor de bovenste regel is al het benodigde materiaal binnen. Voor de regel eronder is slechts een deel van het benodigde materiaal beschikbaar. Voor beide regels in het cluster is de afbeelding die de materiaalbeschikbaarheid van het cluster aantoont geel: niet alles voor het cluster is beschikbaar.

Is voor de eerste bewerking alles binnen, maar ontbreekt bij de tweede bewerking ten minste een van de benodigde materialen in zijn geheel, dan ziet u het volgende:

Regel 1:

Voorbeeld materiaalbeschikbaarheid cluster

Regel 2:

Voorbeeld materiaalbeschikbaarheid cluster

In deze map

Huidig cluster

Nieuw cluster/Cluster

Bewerkingen toevoegen aan cluster