Bewerkingen

Het scherm Bewerkingen bevat de bewerkingen die gestart kunnen worden en de bewerkingen die op dit moment onderhanden zijn. De lijst staat op volgorde van prioriteit. U kunt deze sortering hier niet aanpassen; de volgorde is ingesteld in de configuratietool van SFC. Gebruik filters om de selectie van de zichtbare bewerkingen te verkleinen.

Verspreid over verschillende kolommen ziet u bij elke bewerking nadere informatie staan, zoals het volgende:

Gestart

Als dit pictogram in de kolom Gestart staat, dan is de bewerking gestart, of gestart en weer gestopt, maar nog niet gereedgemeld. Gereedgemelde bewerkingen verdwijnen direct uit het scherm.

Onderhanden

Als de kolom Onderhanden leeg is, dan is de bewerking niet gestart, of gestart en daarna gestopt zonder gereedgemeld te zijn. Bevat de kolom het pictogram dat u hiernaast ziet, dan is een machine met de bewerking bezig. Staat er een foto van een medewerker, dan is deze medewerker met de bewerking bezig.

In de kolom Materiaal ziet u aan de kleur of de materialen die voor deze bewerking nodig zijn, beschikbaar zijn. Het materiaal met de laagste beschikbaarheid bepaalt de kleur.

Staan er in de kolom Materiaal twee kleurvakken, dan gaat het om een cluster. Het eerste vak geeft de materiaalbeschikbaarheid van de regel aan; het tweede vak toont de materiaalbeschikbaarheid van het cluster als geheel. Het cijfer in het vak voor het cluster geeft aan hoeveel bewerkingsregels er in het cluster zitten.

• In de kolom Voorgangers ziet u aan de kleur wat de status van de voorgaande bewerkingen is. De bewerking met de laagste status bepaalt de kleur van de kolom. Wanneer er geen voorgaande bewerkingen zijn, ziet u geen kleurcodering.

Een bewerking starten

Geef in het vak Tijden een geldige combinatie voor 'Man/Machine/Man+Machine' met 'Steltijd voor/Steltijd na/Cyclustijd' aan.

Een bewerking starten

Selecteer een bewerking en klik op deze knop om een bewerking te starten.

Als u een bewerking start, stuurt SFC u door naar het volgende scherm. Hiervoor zijn twee mogelijkheden:

Let op: Elke medewerker kan slechts één lopende bewerking hebben. De knop 'Starten bewerking' is niet beschikbaar als u als een lopende bewerking op uw naam heeft staan. Het is wel altijd mogelijk om een machinebewerking te starten. Machinebewerkingen boekt SFC namelijk alleen op machine-uren, en niet op manuren.

Memo, Routing en Tijden