Memo, Routing en Tijden

In verschillende SFC-schermen, zoals Bewerkingen en Lopende machinebewerkingen, vindt u onderaan het scherm een gedeelte met extra informatie over de geselecteerde (machine)bewerking. Het bestaat uit drie vakken: Memo, Routing en Tijden.

Memo

In dit vak staat de tekst uit het tabblad Memo (uit Isah) van de geselecteerde (machine)bewerking.

Schermvullend maken

Maak het memoveld schermvullend.

Zoom in

Maak de tekstgrootte groter.

Zoom uit

Maak de tekstgrootte kleiner.

Als dit bij uw bedrijf is ingesteld, kunt u het memoveld aanpassen. Tik of dubbelklik op het memoveld om het op wijzigen te zetten; u ziet enkele extra knoppen verschijnen:

Opslaan

Sla de wijziging op

Wijziging ongedaan maken

Maak de wijziging ongedaan

Opnieuw wijzigen

Voer de wijziging nogmaals uit (na ongedaan maken)

Routing

Onder Routing ziet u de voorgangers en de opvolgers van de geselecteerde (machine)bewerking. U ziet maximaal één niveau van voorgangers en één niveau van opvolgers. SFC laat de voortgang zien aan de hand van kleuren en een percentage:

Tijden

Onderin het vak Tijden ziet u de actuele en verwachte tijden van de geselecteerde (machine)bewerking:

De functie van het vak Tijden is verder afhankelijk van het scherm waarop het staat:

Scherm

Functie van het vak Tijden

Als dat is ingesteld bij de systeeminstellingen, kunt u in het vak Tijden aangeven welke soort bewerking u wilt starten. Kies eerst voor 'Man', 'Machine' of 'Man+Machine'. Hierna ziet u welke mogelijkheden uw keuze heeft voor wat betreft de steltijd voor, na en de cyclustijd.

U kunt alleen combinaties van 'Man/Machine/Man+Machine' met 'Steltijd voor/Steltijd na/Cyclustijd' selecteren die zijn ingesteld in het scherm Settings in de configuratietool van SFC. Per geldige combinatie is daar een urencode opgegeven. De combinatie die u kiest bepaalt dan ook op welke urencode SFC de bewerking boekt.

Als u een cluster selecteert, ziet u in de velden Voorcalculatie en Nacalculatie het totaal aan voor- en nacalculatorische tijden van het gehele cluster. Bij de nacalculatie gaat het hierbij om de lopende regels + de nog te verwerken regels + de verwerkte regels van het cluster. Zet u bij een clusterregel het veld Als cluster starten uit, dan ziet u de voor- en nacalculatorische tijden van de losse bewerking.

U ziet welke urencode (combinatie van 'Man/Machine/Man+Machine' met 'Steltijd voor/Steltijd na/Cyclustijd') actief is. U kunt deze urencode aanpassen door een nieuwe combinatie te kiezen; selecteert u een nieuwe combinatie, dan begint deze te knipperen. Na twee seconden is uw keuze definitief.

Als de nieuwe urencode van het soort 'Machine' is, dan breekt SFC de lopende actie voor de medewerker af en wordt een machinebewerking gestart. SFC toont het scherm Lopende machinebewerkingen.

Het is mogelijk om in dit scherm een andere combinatie te kiezen van 'Man/Machine/Man+Machine' met 'Steltijd voor/Steltijd na/Cyclustijd', mits de combinatie is ingesteld in de configuratietool van SFC.

De velden Voorcalculatie en Nacalculatie geven de totale voor- en nacalculatorische tijden van het cluster aan.

U ziet welke urencode (combinatie van 'Man/Machine/Man+Machine' met 'Steltijd voor/Steltijd na/Cyclustijd') actief is. U kunt deze urencode aanpassen door een nieuwe combinatie te kiezen; selecteert u een nieuwe combinatie, dan begint deze te knipperen. Na twee seconden is uw keuze definitief.

Als de nieuwe urencode niet van het soort 'Machine' is, dan breekt SFC de lopende actie voor de machine af en wordt een bewerking voor de medewerker gestart. SFC toont het scherm Huidige bewerking.

Let op: U kunt de machinebewerking alleen overnemen als u nog geen lopende bewerking heeft. Elke medewerker mag namelijk maar één lopende bewerking hebben.

Als u een cluster selecteert, ziet u in de velden Voorcalculatie en Nacalculatie het totaal aan voor- en nacalculatorische tijden van het gehele cluster. Bij de nacalculatie gaat het hierbij om de lopende regels + de nog te verwerken regels + de verwerkte regels van het cluster.

U ziet de huidige actie op de geselecteerde bewerking. U kunt deze actie vanuit dit scherm niet aanpassen.

Als u een cluster selecteert, ziet u in de velden Voorcalculatie en Nacalculatie het totaal aan voor- en nacalculatorische tijden van het gehele cluster. Bij de nacalculatie gaat het hierbij om de lopende regels + de nog te verwerken regels + de verwerkte regels van het cluster.