Lopende machinebewerkingen

Het scherm Lopende machinebewerkingen bevat alleen de machinebewerkingen die op dit moment onderhanden zijn. Net als in het scherm met Bewerkingen kunt u filters gebruiken om de selectie van de zichtbare machinebewerkingen te verkleinen.

Verspreid over verschillende kolommen ziet u bij elke machinebewerking nadere informatie staan, zoals het volgende:

Een machinebewerking starten

U start een machinebewerking in het scherm Bewerkingen:

Geef in het vak Tijden een geldige combinatie op voor een machinebewerking. Dit zijn alle combinaties waarbij geen manuren zijn aangegeven.

Een bewerking starten

Selecteer een bewerking en klik op deze knop om een bewerking te starten.

SFC opent nu het scherm Lopende machinebewerkingen.

Mogelijke handelingen

Documenten

Roep de documenten op bij de geselecteerde bewerking.

Materiaalbeschikbaarheid

Bekijk de materiaalbeschikbaarheid bij de geselecteerde bewerking

SFC: Gereedschappen

Bekijk de gereedschappen bij de geselecteerde bewerking of productieorder.

Printen werkkaart

Print de werkkaart.

SFC - Relatiebeheer

Voeg een relatiebeheermelding toe.

Uitgifte

Geef materiaal uit.

SFC: Machines

Met deze knop is het mogelijk om een (andere) machine te selecteren. De knop is alleen zichtbaar als in de configuratie is ingesteld dat gebruikers de machines in SFC mogen aanpassen. Klik op de knop om een machine toe te voegen of te wijzigen.

Aantallen

Klik op deze knop om aantallen te boeken. Aantallen kunt u ook boeken bij het stoppen van de bewerking; u zult de losse knop voornamelijk gebruiken om tussentijdse aantallen te boeken, bijvoorbeeld bij een bewerking die meerdere dagen in beslag neemt.

Bewerking stoppen

Klik op deze knop om een bewerking te stoppen of te stoppen en direct gereed te melden. In het venster dat verschijnt, is het mogelijk om aantallen te boeken en/of een storing op te geven. Vervolgens kiest u voor Stop deze bewerking (de bewerking zal later worden voortgezet) of Stop en meld deze bewerking gereed. Kiest u dit laatste, dan verdwijnt de bewerking uit het overzicht in SFC.