Meldingen

SFC - Relatiebeheer

Klik op de knop voor relatiebeheer. Het scherm Melding Relatiebeheer verschijnt.

1. SFC vult standaard het relatiebeheertype in dat in Isah bij de voorkeurswaarden van de gebruiker is ingesteld. Klik op de afbeelding bij het relatiebeheertype om een ander type te kiezen.
  2. De verantwoordelijke die SFC standaard invult, is de planner die in de module Artikelen op het tabblad Logistiek is opgegeven bij het artikel dat in de productieorder wordt gemaakt. U kunt dit wijzigen naar een andere medewerker, zolang deze in het scherm Personeelsleden is ingevoerd en actief is (het veld Vervallen is leeg). Klik op de afbeelding van de medewerker om een andere medewerker te kiezen.
    N.B.: Als u de verantwoordelijke van een melding wijzigt, verandert de uitvoerder van de onderliggende acties mee, mits het gaat om dezelfde persoon. Heeft een actieregel een andere uitvoerder, omdat u deze met de hand heeft aangepast, dan blijft die persoon staan.
  3. Geef een omschrijving op.
  4. Klik in het memoveld om een uitgebreidere toelichting te geven.
  5. Als in Isah is ingesteld dat bij de toegevoegde melding bepaalde acties automatisch moeten worden aangemaakt, dan ziet u deze acties direct in SFC verschijnen. U kunt zelf acties toevoegen, mits u daarvoor rechten heeft ('Create actions').
    De persoon die de actie moet uitvoeren is de persoon die als verantwoordelijke bij de melding staat. Wijzigt u de verantwoordelijke die bij de melding staat, dan veranderen ook de uitvoerders mee, mits deze uitvoerders dezelfde persoon zijn als de verantwoordelijke. Wilt u de uitvoerder van een actie laten afwijken van deze standaard, dan geeft u een andere uitvoerder op in de actieregel. Klik hiervoor op de foto van de medewerker.
  6. Klik op Melding opslaan. De melding wordt verzonden naar Isah, waarna hij verdwijnt uit SFC. In Isah vindt u de melding terug in verschillende schermen van Relatiebeheer:
    • bij het personeelslid onder de knop Relatiebeheer
    • in de module Relatiebeheer in het scherm Meldingen
    • bij het artikel dat in de productieorder gemaakt wordt onder de knop Relatiebeheer
    • bij de productieorder onder de knop Relatiebeheer
    • bij de bewerking in het bewerkingenscherm van de productieorder onder de knop Relatiebeheer
    • bij de capaciteitsgroep uit de bewerking onder de knop Relatiebeheer
    • bij de machine die (eventueel) is opgegeven bij de bewerking, onder de knop Relatiebeheer.