Uitgifte

U gebruikt het scherm Uitgifte om materialen uit te geven voor de geselecteerde bewerking. Het kan hierbij gaan om voorraad-, inkoop- en productiematerialen.

Standaarduitgifte

1. In het scherm Uitgifte kiest u een artikel, waarna het scherm verspringt naar de gegevens van het gekozen artikel.
  2. Kies een voorraad-, inkoop- of productieregel. SFC vult automatisch het benodigde aantal in, maar dit kunt u aanpassen.
  3. Klik op Geef geselecteerde artikelen uit.

Het is mogelijk om artikelen uit meerdere regels tegelijkertijd uit te geven:

1. Kies een regel.
  2. Vul een aantal in.
  3. Herhaal deze stappen totdat u alle artikelen heeft opgegeven die u wilt uitgeven.
  4. Klik op Geef geselecteerde artikelen uit.

U kunt de uitgifte alleen doorvoeren als u bij alle gekozen regels een aantal heeft opgegeven dat groter is dan 0.

Tip: Heeft u de verkeerde regel geselecteerd, maak dit dan ongedaan door de regel nogmaals te kiezen.

Ongeplande uitgifte

Een regel toevoegen

Als u artikelen gebruikt die niet in de lijst voor de bewerking stonden, dan voegt u die toe met deze knop. Er verschijnt vervolgens een lijst met artikelen die op voorraad zijn. Staat het artikel dat u zoekt hier niet tussen omdat het geen voorraad heeft, ...

Beschikbare orders

druk dan op de knop hiernaast om de volledige lijst met artikelen op te roepen.

Filter uit

Deze knop geeft aan dat u de volledige lijst met artikelen ziet. Druk erop om te filteren op de artikelen bij de geselecteerde bewerking.

Zoeken

Gebruik dit veld om artikelen te zoeken.

Zodra u een artikel heeft gekozen, gaat u verder zoals bij de standaardprocedure hierboven is beschreven.

N.B.: Materialen die in Isah aan een bewerking zijn gekoppeld, zijn alleen zichtbaar voor uitgifte in SFC als in Isah bij het artikel op het tabblad Logistiek de backflush-instelling 'Als artikelregel' uit staat. U kunt in SFC namelijk geen backflush-artikelen uitgeven. Wilt u productiematerialen uitgeven in SFC, dan dient de Locatie-OHW voor productie naar productie op het tabblad Logistiek aan te staan; voor inkoopmaterialen moet de setting Locatie-OHW voor inkoop naar productie actief zijn.