Nieuw cluster/Cluster

Cluster

Om een nieuw cluster aan te maken, selecteert u in het scherm Bewerkingen een regel die u in een cluster wilt opnemen en klikt u op de knop Cluster. De geselecteerde regel is automatisch onderdeel van het nieuwe cluster; u kunt er vervolgens nog meer bewerkingen aan toevoegen in het scherm Nieuw cluster.

Om een bestaand cluster te bewerken selecteert u in het scherm Bewerkingen een clusterregel en klikt u op Cluster. Alle bewerkingen in het geselecteerde cluster verschijnen in het clusterscherm. U kunt vervolgens bewerkingen toevoegen aan of verwijderen uit het scherm Cluster.

De schermen Nieuw cluster en Cluster werken hetzelfde.

N.B.: Om in SFC clusters te kunnen toevoegen of bewerken dient uw bedrijf dit ingesteld te hebben in de configuratietool en dient u rechten te hebben op clusters.

Omschrijving

Als u een nieuw cluster maakt, stelt SFC een omschrijving voor. Deze kunt u wijzigen.

Een regel toevoegen

Gebruik de toevoegknop om nieuwe regels aan het cluster toe te voegen. Selecteer hiervoor een of meer bewerkingen en klik op Bewerkingen toevoegen aan cluster.

Verwijderen

Klik op de prullenbak voor een bewerkingsregel om deze te verwijderen.
N.B.: Als een cluster geen regels bevat, kunt u het niet opslaan.

Ongedaan maken

Klik op deze knop om de wijzigingen ongedaan te maken. U kunt wijzigingen ongedaan maken totdat u op Cluster opslaan heeft geklikt.

Cluster opslaan

Als u het scherm verlaat zonder de wijzigingen op te slaan, gaan deze verloren. Druk op de knop Cluster opslaan om uw wijzigingen vast te leggen. Ze staan dan ook direct in Isah.

N.B.: Het is niet mogelijk om clusters te wijzigen wanneer er al uren op verwerkt zijn.