Filteren met het filterscherm

Soms is het overzichtelijker om alleen een selectie van gegevens op het scherm te zien. In het filterscherm geeft u de voorwaarden op waaraan de gegevensselectie op tabblad Lijst moet voldoen, bijvoorbeeld alleen de klanten uit Amsterdam of Rotterdam weergeven op het scherm. De opmaakdefinities die bepalen welke cellen of rijen worden gemarkeerd, worden per preset en per gebruiker opgeslagen.

U kunt de filters definiëren en opslaan voor later gebruik.

Om een filter te gebruiken in een lijst naar keuze kunt u:

Mogelijke acties

Filters kunt u:

Tip: Open het menu Beeld en kies voor Filtervak tonen om het actieve filter in de statusbalk te zien: Statusbalk filter

Voorbeeld

Filter

Voorwaarden instellen

Voorwaarden voor de gegevensselectie geeft u als volgt op:

1. Klik op Filter en kies Conditie toevoegen.
  2. Kies vervolgens het veld waarvoor u de voorwaarde moeten gelden en geef de voorwaarde op, bijvoorbeeld 'Plaats equals Nijmegen'.
  3. Wilt u nog een voorwaarde toevoegen, klik dan op Klik hier om een conditie toe te voegen.

Moeten de gegevens aan alle voorwaarden voldoen, kies dan voor AND. Moeten de gegevens aan ten minste één voorwaarde voldoen, kies dan voor OR, bijvoorbeeld als u klanten uit Nijmegen of Rotterdam zoekt: 'Plaats equals Nijmegen' OR 'Plaats equals Rotterdam'.

4. Wilt u een combinatie maken van verplichte en optionele voorwaarden, klik dan op Filter en kies voor Groep toevoegen. Bijvoorbeeld als u klanten uit Nijmegen of Rotterdam zoekt met verkoper Jansen: 'Plaats equals Nijmegen' OR 'Plaats equals Rotterdam' AND 'Verkoper equals 0026' (waarbij 0026 de personeelscode is van verkoper Jansen).