Einddatum gekoppelde productiedossiers volgt verzenddatum

U vindt deze instelling op de schermen Verkoopoffertes, Verkooporders en Verkoopregels. De werking ervan wordt bepaald door een samenwerking van enkele velden op deze schermen.

Op de verkoopregels, tabblad Algemeen, staat het veld Gewenste verzenddatum. Als het volgicoon Verbonden met default achter dit veld niet verbroken is, betekent dit dat het veld de gewenste verzenddatum volgt die op het tabblad Algemeen van het scherm Verkoopoffertes of Verkooporders is ingevuld. Verandert u de gewenste verzenddatum op de verkoopofferte of -order, dan verandert de einddatum op de verkoopregel eveneens.

Is de instelling Einddatum gekoppelde productiedossiers volgt verzenddatum actief, dan zal daarnaast ook het veld Einddatum op het scherm Productiedossiers, tabblad Algemeen meeveranderen. Er zijn wel enkele algemene voorwaarden waaraan moet worden voldaan om dit te laten gebeuren:

Verder is er een samenspel mogelijk van de instellingen op het niveau van de verkooporder, het niveau van de verkoopregel en de volgdefault die al dan niet verbroken kan zijn. In onderstaand schema staat wat er gebeurt bij de verschillende mogelijke instellingen van deze waarden:

Instelling op verkooporderniveau

Instelling op verkoopregelniveau

Keten

Verandert de einddatum in het productiedossier als u de datum op de verkooporder wijzigt?

Verandert de einddatum in het productiedossier als u de datum op de verkoopregel wijzigt?

Aan

Uit

Verbonden met default

Ja

Nee. De keten verandert in Niet verbonden met default. De waarde wordt niet doorgegeven.

Aan

Uit

Niet verbonden met default

Nee, omdat de keten verbroken is. De waarde wordt niet doorgegeven.

Nee

Aan

Aan

Verbonden met default

Ja

Ja

Aan

Aan

Niet verbonden met default

Nee, omdat de keten verbroken is. De waarde wordt niet doorgegeven.

Ja, omdat de instelling op dit niveau aan staat en de keten daarvoor niet nodig is.

Uit

Aan

Verbonden met default

Nee, omdat de instelling op dit niveau niet aan staat.

Ja

Uit

Aan

Niet verbonden met default

Nee

Ja, omdat de instelling op dit niveau aan staat en de keten daarvoor niet nodig is.