Uren verantwoorden en afsluiten

Afsluiten

U gebruikt het scherm Afsluiten als u van uw werk vertrekt. Als u kiest voor Afsluiten toont SFC u het scherm met uw urenverantwoording; u kunt deze eventueel aanpassen, waarna u zich afmeldt. Op dat moment zet SFC uw status op 'Afwezig'.

Urenverantwoording

Het scherm met uw urenverantwoording staat in eerste instantie op de huidige dag, maar u kunt in de datumkiezer een andere datum aangeven tot maximaal twee weken geleden. Hierna kunt u voor de geselecteerde datum urenregels toevoegen, aanpassen of verwijderen.

Als u een urenregel wijzigt, wordt deze cursief en staat er een bullet voor de regel. Op deze manier ziet u welke wijzigingen u heeft aangebracht, maar nog niet heeft opgeslagen. Wijzigingen kunt u ongedaan maken totdat u op Opslaan heeft geklikt. Zodra u de wijzigingen opslaat, verdwijnt de markering van de regels.

N.B.: Voor het aanpassen van de urenverantwoording dient u rechten te hebben.

U heeft de volgende functies tot uw beschikking:

Een regel toevoegen

Met deze knop voegt u regels toe, bijvoorbeeld als u een bepaalde bewerking niet heeft aangemeld in SFC en de uren achteraf nog wilt verantwoorden. SFC leidt u door de schermen heen. Het precieze pad is afhankelijk van uw keuzes voor bijvoorbeeld directe of indirecte codes.

Clusters naar orders

Orders naar clusters

U gebruikt deze schuiven om het orderoverzicht te veranderen in een overzicht van clusters, en andersom. Op deze manier kunt u achteraf uren verantwoorden op zowel orders als clusters.

SFC toont in het clusteroverzicht alleen nog niet gereedgemelde clusters en clusters die korter dan twee weken geleden zijn gereedgemeld.

Opslaan

Druk op deze knop om de geselecteerde gegevens als urenregel op te nemen. SFC slaat de nieuwe regel pas op als u daarna op Opslaan klikt.

Opslaan

Uw nieuwe urenregels worden opgeslagen zodra u op de knop Opslaan onderaan het scherm klikt. Ook wijzigingen aan bestaande regels slaat u op met deze knop.

Ongedaan maken

Met deze knop maakt u wijzigingen ongedaan.

Verwijderen

Verwijder een urenregel door op deze knop te klikken en de verwijdering eventueel te bevestigen met Verwijderen.

Afmelden

Klik op Afmelden om de urenverantwoording af te sluiten. Als dit bij uw bedrijf zo is ingesteld, zat SFC een melding tonen als er voor de huidige datum nog uren verantwoord moeten worden.

N.B.: Als uw bedrijf werkt met clusters, zet u de desbetreffende kolommen aan met de kolomkiezer. Hierna is het mogelijk om uw uren te verantwoorden op clusters. SFC zal uw instelling van de clusterkolommen onthouden, zodat u de aanpassing slechts één keer hoeft te doen.

N.B.: Als een regel in de urenverantwoording van Isah is verwerkt, heeft deze een blauwe kleur. Een dergelijke regel kunt u niet meer wijzigen.

Velden

Datumkiezer

Netto-tijd aanwezig

Te verantwoorden

Netto-tijd

Netto-tijd verantwoord

Afwezigheid verantwoorden

Naar lopende bewerking

Als u afwezigheid wilt verantwoorden, gebruikt u deze knop om naar het scherm voor afwezigheid te gaan. Vervolgens voert u een of meer afwezigheidregels in: regels die verantwoorden waarom u niet aanwezig was, terwijl u dat volgens het rooster wel hoorde te zijn.

Selecteren

Gebruik deze knop om te kiezen uit de mogelijke redenen voor afwezigheid.

Het scherm voor afwezigheidsregels kan ook verschijnen als u op de knop Afmelden klikt terwijl er nog onvoldoende uren verantwoord zijn. Of dit gebeurt, is afhankelijk van uw systeeminstellingen. Als dit gebeurt, dient u de reden voor uw afwezigheid op te geven voordat u zich kunt afmelden.