Filteren met de autofilter

De autofilter is een eenvoudige manier om alleen gewenste gegevens op het scherm weer te geven.

1. Klik op Autofilter om de functie aan te zetten.
  2. Klik op Selectie in kolom autofilter.

Boven de kolom verschijnen selectievakjes.

3. Activeer de selectievakjes van de gegevens die u wilt zien. U kunt meerdere items in meerdere kolommen activeren. Het filter wordt dan steeds verfijnder.

Als u de autofilter wilt opheffen om alle records in het scherm te kunnen zien, klik dan nogmaals op Autofilter.

Autofilter

Tip: Open het menu Beeld en kies voor Filtervak tonen om het actieve filter in de statusbalk te zien: Statusbalk filter

Meer mogelijkheden met de autofilter

De lijst met selectievakjes bevat ook andere items. Per kolom kunt u die als volgt gebruiken: