Filteren met de filterrij

De filterrij is een eenvoudige manier om alleen gewenste gegevens op het scherm weer te geven. Het is mogelijk om per kolom waarden op te geven waarop gefilterd moet worden. In een aparte regel in de lijst geeft u aan op welke waarden u wilt filteren. De filter wordt direct actief als u de waarden heeft ingevoerd. U kunt bijvoorbeeld alle klanten uit Amsterdam op het scherm laten tonen als u bij Plaats 'Amsterdam' invult in de extra regel onder de kolomkop Plaats.

De waarden die u opgeeft hoeven geen gehele woorden, namen, nummers, etc. te zijn. U kunt ook gebruikmaken van een jokerteken die voor alle tekens kan staan:

B%: begint met een 'b'

%B: bevat een 'b'

U kunt als volgt waarden opgeven waarop u wilt filteren:

1. Klik op Filterrij.

Er verschijnt een lege regel onder de kolomkoppen in de lijst.

2. Klik in de lege cel onder de kolomkop van de kolom waarop u wilt filteren.
  3. Vul de waarde in waarop u wilt filteren.

Om de filter op te heffen klikt u nogmaals op Filterrij.

Filterrij

Tip: Open het menu Beeld en kies voor Filtervak tonen om het actieve filter in de statusbalk te zien: Statusbalk filter