Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Kopiëren kenmerken van artikel

U gebruikt de verwerking Kopiëren kenmerken van artikel om de kenmerken en mogelijkheden die zijn gekoppeld aan een bepaald artikel te kopiëren naar het geselecteerde artikel.

Indien het een artikel betreft dat al kenmerken en mogelijkheden bevat, dan geeft u op hoe u met de bestaande kenmerken wilt omgaan:

  • Bestaande verwijderen, nieuwe toevoegen:

De kenmerken die al bij het doelartikel staan, worden verwijderd. De kenmerken van het bronartikel worden overgenomen naar het doelartikel, behalve als het gaat om kenmerken die zojuist bij het doelartikel zijn verwijderd. Deze worden niet opnieuw vanuit het bronartikel toegevoegd. Alleen kenmerken die oorspronkelijk nog niet bij het doelartikel stonden, worden dus van het bronartikel naar het doelartikel gekopieerd.

  • Bestaande overschrijven, nieuwe toevoegen:

Indien bepaalde kenmerken zowel bij het bronartikel als bij het doelartikel voorkomen, dan zullen de bijbehorende kenmerkwaarden bij het doelartikel overschreven worden door die van het bronartikel. Overige bestaande kenmerken bij het doelartikel worden niet aangepast. Kenmerken die wel bij het bronartikel voorkomen maar niet bij het doelartikel, worden naar het doelartikel gekopieerd.

  • Alleen de nog niet bestaande toevoegen:

Slechts de kenmerken die wel bij het bronartikel voorkomen maar niet bij het doelartikel, worden naar het doelartikel gekopieerd.

Let op: U dient in het scherm Artikelkenmerken zelf te controleren of het ketenpictogram (Verbonden met default of Niet verbonden met default) bij de voorkeurswaarden goed staat ingesteld. Isah kan namelijk tijdens het kopiëren niet in alle gevallen een zoekpad bepalen.