Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Termijnfacturen

In het scherm Termijnfacturen legt u per order de termijnen vast waarop u de facturen in rekening wilt brengen. U geeft aan wanneer de termijnfactuur voor een termijn aangemaakt kan worden en u legt het te factureren bedrag voor deze periode vast. Om termijnen vast te leggen moet de verkooporder minimaal één verkoopregel en één verzendregel bevatten. Ook dient al aangeven te zijn welke verkoopregels van een order in aanmerking komen voor termijnfacturering.

Het te factureren bedrag dat u per termijn vastlegt kan een vast bedrag zijn, maar u kunt per termijn ook een percentage van het totale orderbedrag factureren. Als totaalbedrag geldt het bedrag van de verkoopregel(s) die u in de termijnfacturering wilt meenemen. U kunt er niet voor kiezen om bijvoorbeeld in een termijn 10% van verkoopregel 1 en 30% van verkoopregel 2 te factureren. U kunt er wel voor kiezen om één of meer verkoopregels van een order uit te zonderen van termijnfacturering.

De termijnfacturen zelf maakt u aan met de verwerking Aanmaken termijnfacturen.

N.B.: Als een verkooporder gereedgemeld is, kunt u bij deze order geen termijnfacturen meer aanmaken of wijzigen. Ook kunt u termijnfacturen van gereedgemelde verkooporders niet verwijderen.

Voorbeeld

Verkoopregel 1: 25 stuks à 200 euro per stuk, totaal 5000,- euro

Verkoopregel 2: 1 stuk à 1000 euro per stuk, totaal 1000,- euro

Een eerste termijn van 10% zal leiden tot een termijnbedrag van 10% * 6000 = 600,- euro wanneer beide regels zijn gekenmerkt voor termijnfacturering.

De termijnfacturen maakt u aan met de verwerking Aanmaken termijnfacturen. Een totaaloverzicht van de te factureren termijn wordt getoond in het scherm Openstaande termijnen.