Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Gereedmelden verkoopregel

Als u de verwerking Gereedmelden verkoopregel uitvoert, geeft u aan dat de artikelen in een verkoopregel zijn verzonden. In de verkoopregel wordt dan het veld Verkoopregel gereed op het tabblad Specificatie geactiveerd. Automatisch worden dan ook alle onderliggende verzendregels gereedgemeld.

Let op: Als u met de verwerking Opheffen gereedmelding verkoopregel het veld leeg maakt, wordt de gereedmelding in de verzendregels niet ongedaan gemaakt.

Bij de laatste verzending van de verkoopregel moeten zowel de verzendregels als de verkoopregel gereedgemeld worden.

Wanneer een verkoopregel gereed is gemeld, kunt u geen artikelen meer expediëren voor de verkoopregel. Indien u bijvoorbeeld drie verzendregels heeft aangemaakt voor drie verzendingen en na twee verzendingen blijkt de derde niet meer nodig te zijn, kunt u er met de bewerking Gereedmelden verkoopregel voor zorgen dat de derde verzending niet meer mogelijk is.

Per verkoopregel kunt u op het tabblad Specificatie bekijken of en wanneer de regel gereedgemeld is. Wilt u toch nog artikelen verzenden, dan moet u eerst het veld Verkoopregel gereed in de verkoopregel leeg maken. U doet dit door de verwerking Opheffen gereedmelding verkoopregel in het menu Bewerken uit te voeren.

Gevolgen van het gereedmelden van een verkoopregel

Het gereedmelden van een regel heeft de volgende gevolgen:

Verkoopregels gereedmelden

Als u nog niets heeft geleverd en u wilt op moment van verzenden direct de verkoopregel gereedmelden, gaat u al volgt te werk:

  1. Open de module Expeditie, scherm Verkoopoffertes en -orders, knop Verzendschema en selecteer de verzendregel die u gereed wilt melden.
  2. Fiatteer de verzendregel met de opdracht Fiatteren in het menu Bewerken.

    Selecteer Regel omzetten om aan te geven dat u alleen de geselecteerde verzendregel wilt fiatteren. U kunt er ook voor kiezen alle regels in het verzendschema te fiatteren, of om de fiattering juist ongedaan te maken.

  3. Voer de verwerking Gereedmelden in het menu Bewerken uit om de verzendregel gereed te melden.
  4. Zorg ervoor dat na het aanmaken van de expeditiebon de verkoopregel gereedgemeld wordt met het menu Bewerken, Gereedmelden verkoopregel na aanmaken exp. bon.

    Het veld Gereed na aanmaken exp. bon is nu geactiveerd en het veld Datum gereed is gevuld met de systeemdatum. Hierdoor kunt u zien dat na het aanmaken van de expeditiebon de totale verkoopregel zal worden gereedgemeld.

  5. Maak een expeditiebon aan.

    Wanneer de expeditiebonnen zijn aangemaakt zal ook het veld Verkoopregel gereed aan de linkerkant van het scherm gevuld worden met de waarden uit de eerder genoemde velden aan de rechterkant. Er kan nu niets meer verzonden worden.

Opheffen gereedmelding verkoopregel

Met de bewerking Opheffen gereedmelding verkoopregel in het menu Bewerken maakt u het weer mogelijk om te verzenden.