Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Aanmaken factuuradviezen voor kosten en diensten

U gebruikt de verwerking Aanmaken factuuradviezen voor kosten en diensten om op een eenvoudige manier artikelen van het type 'Kosten' of 'Dienst' te factureren. Wanneer u gebruikmaakt van deze verwerking, worden de kosten en diensten overgezet naar het scherm Factuuradviezen.

Vanuit het scherm Factuuradviezen kunt u vervolgens de definitieve verkoopfacturen aanmaken. Zo kunt u in één keer alle kosten en diensten in een verkooporder overhevelen naar de facturering. U kunt echter ook alleen de kosten van een verkoopregel overzetten naar de factuuradviezen.

Wanneer u de verwerking Aanmaken factuuradvies verkoopregel uitvoert, kunt u de regel ook gelijk gereedmelden als u het veld Gereedmelden verkoopregel activeert. Zo wordt voorkomen dat dezelfde kosten of diensten meerdere keren gefactureerd worden.

Voordat u verkoopregels over kunt zetten naar het mutatiebestand Factuuradviezen, dient aan de volgende voorwaarden te worden voldaan:

Let op: Kostenregels met een andere factureringswijze dan 'Niet van toepassing' of 'Geen relatie' en een subnummer ongelijk aan '000' kunt u niet met deze verwerking naar het scherm Factuuradviezen verplaatsen. U moet deze kostenregel met het aanmaken van een expeditiebon voor de '000'-regel naar het scherm Factuuradviezen zetten.

U vindt de factureringswijze van een kostenregel terug op het tabblad Specificatie van de verkoopregel.