Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Factuuradviezen

Factuuradviezen laten u zien welke producten, kosten en diensten u kunt gaan factureren. Deze factuuradviezen ontstaan door:

Kosten en diensten kunnen op verschillende manieren tot een factuuradvies leiden:

In een factuuradvies kunt u eventueel de prijsgegevens, BTW-code, omschrijving en memoveld aanpassen. Ook kunt u een factuuradvies markeren als creditfactuur. Op een definitieve factuur is het aanpassen van verkoopgegevens niet meer mogelijk. U moet de factuuradviezen fiatteren voordat u ze kunt factureren.

Van een factuuradvies kunt u verschillende soorten verkoopfacturen aanmaken:

Factuuradviezen fiatteren

Voordat u de definitieve verkoopfactuur aanmaakt, dient u de factuuradviezen die gefactureerd mogen worden te fiatteren. Voordat u de factuur afdrukt, kan uw klant aangeven op welke manier de factuur afgedrukt moet worden, bijvoorbeeld per verkooporder, per debiteur of per expeditiebon.

Let op: Het scherm Factuuradviezen kan naast normale factuuradviezen ook factuuradviezen bevatten die verwerkt moeten worden in een slottermijn. Deze factuuradviezen mogen niet worden gefiatteerd. Ze worden automatisch verwijderd als de slotfactuur vanuit de verkooporder wordt aangemaakt. Om alleen de normale factuuradviezen in het scherm weer te geven, kiest u de preset 'Normale facturering' in plaats van de preset 'Default selectie'.