Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Orderbalans

In het scherm Orderbalans ziet u of de aantallen die verkregen moeten worden via de voorraad, inkooporders en productieorders en de aantallen die geleverd moeten worden via verkooporders met elkaar in overeenstemming zijn. Het beantwoordt de vraag of u voldoende in productie hebt om de aantallen aan de klant te kunnen leveren.

Zijn de regels in balans, dan staat het veld Verschil onder de kolom Totaal op '0'. U kunt per verkoopregel de orderbalans bekijken.

Door de verwerking Signaleren uitzonderingen verkooporders uit te voeren, wordt informatie verzameld zodat in het scherm Uitzonderingen verkooporders een overzicht kan worden weergegeven van alle verkoopregels waarvan de orderbalans niet gelijk is aan 0.

Naar aanleiding hiervan kunt u de desbetreffende verkooporders of -offertes bekijken, de oorzaak van de verstoring van het evenwicht opsporen en de benodigde maatregelen treffen. Vervolgens geeft u in het scherm Uitzonderingen verkooporders aan dat er een correctie heeft plaatsgevonden.

De orderbalans is niet in evenwicht wanneer: