Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Orderanalyses

Het scherm Orderanalyses toont een overzicht van:

Het veld Analysetype geeft aan wat voor analyse het betreft: 'Knelpuntenanalyse' of 'Afsluiten orders'. Voor meer informatie over de daadwerkelijke resultaten van een analyse, bijvoorbeeld de eventuele knelpunten die zijn aangetroffen, selecteert u de analyse en klikt u op de knop Regels.

Let op: Voordat u de resultaten van een orderanalyse kunt bekijken, moet u de verwerking Uitvoeren knelpuntenanalyse of Afsluiten orders hebben uitgevoerd.

Knelpuntenanalyse

U gebruikt knelpuntenanalyses om na te gaan of de productie naar behoren verloopt of dat er zich eventueel problemen kunnen gaan voordoen. Deze knelpunten kunnen te maken hebben met de vier componenten van een calculatie: artikelen, bewerkingen, gereedschappen en externe bewerkingen. Voorbeelden van mogelijke voortgangsproblemen zijn:

Na het uitvoeren van de verwerking vindt u de resultaten in het overzicht Orderanalyses, dat onder andere staat in de module Verkoop en in de productiemodules. In dit scherm selecteert u de analyse waarvan u de resultaten wilt bekijken.

Afsluiten orders (indicatief)

U gebruikt de verwerking Afsluiten orders om te analyseren of verkoopoffertes of -orders of productiedossiers of -orders gereed zijn voor administratief afsluiten, en dus kunnen worden afgesloten in Isah. U kunt de verwerking bijvoorbeeld gebruiken voor het bepalen van het geschikte moment om onderhanden werk af te boeken of de productiedossiers te voorzien van een status van het type 'Historie'.

Wanneer u de verwerking uitvoert, worden de desbetreffende dossiers niet daadwerkelijk afgesloten. De analyse heeft geen enkele wijziging in de gecontroleerde gegevens tot gevolg; er wordt slechts gecontroleerd of alle onderdelen gereed zijn gemeld, zodat de order afgesloten zou kunnen worden. Indien dit niet het geval is, kunt u per onderdeel actie ondernemen, zodat de order wel afgesloten kan worden.