Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Voorraadtellingregels

U gebruikt het scherm Voorraadtellingregels om uw voorraadtelling te registreren. In eerste instantie, na het aanmaken van de voorraadtelling, staat in dit scherm de administratieve voorraad (de voorraad die in Isah voor de artikelen is geregistreerd). Na de daadwerkelijke voorraadtelling in uw magazijnen corrigeert u de aantallen, waarna u de regels fiatteert en verwerkt om de administratieve voorraad gelijk te trekken met de fysieke voorraad.

Let op: Zodra een voorraadregel van een artikel is opgenomen in een voorraadtellingregel, dan kunt u de voorraadregel in de module Artikelen niet meer wijzigen of verwijderen. Deze voorraad is op dat moment dus niet beschikbaar voor voorraadmutaties zoals ontvangst, uitgifte of expeditie. Pas wanneer u de voorraadtellingregel heeft gefiatteerd en de voorraadtelling is verwerkt, wordt de voorraad weer vrijgegeven. In het scherm Voorraad vindt u het veld Voorraadtelling. Wanneer dit veld is geactiveerd, bestaat er voor de desbetreffende voorraad een open voorraadtelling met een voorraadtellingregel die nog niet is gefiatteerd en verwerkt.

Wanneer het getelde aantal niet afwijkt van het administratieve aantal, opent u het menu Bewerken en kiest u de verwerking Oorspronkelijk overnemen naar geteld en fiatteren. De geregistreerde gegevens worden dan gekopieerd naar de telresultaten en gefiatteerd.

Indien u in een magazijn onverwachte voorraad aantreft, dan voegt u een regel toe die betrekking heeft op het aangetroffen artikel.

Let op: Wanneer u een tellingregel verwijdert, maar later toch weer toevoegt, dan dient u die voorraadregel precies dezelfde voorraadkenmerken te geven als de oorspronkelijke regel. Isah bepaalt namelijk op basis van de voorraadkenmerken of de telling een aanwezige voorraadregel betreft of nieuwe, nog niet geregistreerde voorraad. Ter controle kunt u de ingevoerde voorraadtellingregel bekijken in het scherm Voorraad. Is het veld Voorraadtelling bij de desbetreffende regel niet actief, dan ziet Isah de regel als nieuwe voorraad, omdat de voorraadkenmerken niet overeenkomen met die van de oorspronkelijke regel.

Tip: Wanneer de administratieve voorraad grotendeels klopt, opent u het menu Bewerken en kiest u Fiat alle regels omzetten om alle regels van de geselecteerde voorraadtelling in één keer te fiatteren. Bij de regels die gecorrigeerd moeten worden, zet u het fiat uit, brengt u de correctie aan en fiatteert u de regel opnieuw.

Wanneer u de telling heeft uitgevoerd, start u de functie Verwerken voorraadtellingen om de aangetroffen verschillen definitief door te voeren in de administratieve voorraad en de voorraad weer vrij te geven voor gebruik.