Voorraad

Het scherm Voorraad toont een overzicht van de voorraad per artikel. Daarnaast kunt u in dit scherm een beginvoorraad invoeren en de aanwezige voorraad wijzigen. U kunt per artikel verschillende voorraadlocaties opgeven en u kunt de voorraadregels onder andere voorzien van lotnummers en certificaten.

De huidige voorraad van een artikel wordt weergegeven op de tabbladen Logistiek en Financieel van het scherm Artikelen, maar kan daar niet gewijzigd worden. Het wijzigen van de voorraad gebeurt altijd in het scherm Voorraad. De voorraad past u in principe alleen aan:

Voorraadleveringen aan een klant, uitgiftes aan de productie, inkopen voor de voorraad en interne productieorders die bestemd zijn voor de voorraad worden automatisch geboekt vanuit de productiemodules en de module Expeditie. Na dergelijke handelingen hoeft u de voorraad dan ook niet met de hand aan te passen.

Let op:

Als u Isah heeft gekoppeld aan een financieel pakket, dan heeft het wijzigen van de voorraadaantallen financiële consequenties.

U kunt alleen een voorraad invoeren voor artikelen van het artikeltype 'Koopdeel' en 'Maakdeel'. Daarnaast mag de uitgiftevolgorde niet ingesteld zijn op 'Geen voorraad voeren'.

Tip: U kunt het scherm Voorraad openen in de module Artikelen (knop Voorraad) en in de module Voorraad. Opent u het scherm in de module Artikelen, dan selecteert u het artikel waarvan u de voorraadregel zien wilt alvorens u op de knop Voorraad klikt. U ziet dan de voorraad van het geselecteerde artikel. Opent u het scherm in de module Voorraad, dan ziet u alle voorraadregels voor alle artikelen.

Velden

Lotnummer

Certificaat

Object

Voorraadstatus

Aantal

Lengte, Breedte, Hoogte

Voorraad

Voorraaddatum

Mutatiedatum

Beschikbaar voor bestelpuntmethode en MRP

Geblokkeerd voor uitgifte en expeditie

Voorraadtelling