Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Voorraadtellingen

Het scherm Voorraadtellingen toont een overzicht van de voorraadtellingen die u heeft uitgevoerd ('Verwerkt') en die u nog moet uitvoeren ('Open'). De regels in het scherm Voorraadtellingen vormen de kop van de onderliggende voorraadtellingregels waarin gedetailleerde informatie is geregistreerd.

Het is niet mogelijk om in het scherm Voorraadtellingen gegevens toe te voegen. De voorraadtellingregels worden aangemaakt met behulp van de verwerking Aanmaken voorraadtellingen. Aan de hand van de aangemaakte voorraadtellingregels controleert u de werkelijk aanwezige voorraad, waarna u de regels corrigeert, fiatteert en verwerkt.

Bij het verwerken worden de voorraadverschillen geboekt (de administratieve voorraad wordt gecorrigeerd) en wordt de voorraad weer vrijgegeven voor gebruik. Wanneer u alle onderliggende voorraadtellingregels heeft gefiatteerd en verwerkt, wordt de status van de voorraadtelling verzet naar 'Verwerkt'.

Tip: Indien u een incorrecte voorraadtelling heeft aangemaakt die u niet wilt uitvoeren, dan zet u de status van de voorraadtellingkop met de hand op 'Verwerkt'. Hierdoor wordt de te tellen voorraad weer vrijgegeven voor gebruik. Vervolgens maakt u een nieuwe, correcte voorraadtelling aan.

ABC-codes

Als u de voorraadinventarisatie vaker wilt uitvoeren voor artikelen met een hoge omloopsnelheid en minder vaak voor artikelen met een lage omloopsnelheid, dan kunt u daarvoor per artikel een zogenaamde ABC-code gebruiken. U kunt de ABC-code bij elk artikel invullen op het tabblad Algemeen, maar u kunt de ABC-codes ook laten aanmaken met de verwerking Bepalen ABC-code.

De ABC-code gebruikt u vervolgens in het scherm Aanmaken voorraadtellingen om een selectie op te geven.

Velden

Status

Selectie