Rayons

U gebruikt rayons voor de planning van servicemonteurs. U bepaalt zelf hoe de indeling eruit ziet, bijvoorbeeld 'Zuid', 'Midden', 'België' etc. Een rayon is niet gebonden aan landsgrenzen en kan bestaan uit meerdere gebieden of landen.

Onder de knop Detail kunt u per rayon verschillende postcodegebieden opgeven. Met de knop Monteurs geeft u per rayon één of meer servicemonteurs op.

Voor de lange termijn is het rapport Preventief onderhoud per rayon beschikbaar, waarin u het totaal aantal uur aan preventief onderhoud kunt zien per rayon per periode. Op basis van dit rapport kunt u de sterkte van uw buitendienst op peil brengen.

Voor de korte-termijnplanning is er een agendafunctie beschikbaar. Deze is bijvoorbeeld handig wanneer u een monteur moet toewijzen vanwege een servicemelding of -order. U vindt de agenda in het scherm Agenda onder de preset 'Monteurs per rayon'. Isah bepaalt het rayon op basis van de postcode van de melding; de monteurs uit dat rayon worden in de agenda getoond.